Україна програла Румунії в першому матчі групового етапу Євро-2024

799 0
17 червня відбувся перший матч збірної України у груповому етапі турніру.
Фото умовне

Фото умовне

У понеділок, 17 червня, у Мюнхені відбувся перший матч збірної України у груповому етапі Чемпіонату Європи з футболу 2024 року. 

У ньому Україна зіткнулась з Румунією та програла з рахунком 3:0. Переможні бали своїй команді принесли Ніколае Станчу (29 хв), Разван Марін (53 хв) та Деніс Дрегуш (57 хв). 

Зазначимо, що наступний матч збірної відбудеться вже 21 червня, де вона виступить проти Словаччини, а згодом, 26 червня, проти Бельгії. В етап плей-офу перейдуть дві команди, які здобудуть найбільше очок в групі, а також шість найкращих команд, які посіли треті місця. 

Загалом Чемпіонат Європи триватиме з 14 червня до 14 липня. 

Завки збірної України на Євро-2024: 

  • Воротарі: Георгій Бущан («Динамо»), Анатолій Трубін («Бенфіка», Португалія), Андрій Лунін («Реал», Іспанія)

  • Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі — «Шахтар»), Олександр Тимчик («Динамо»), Віталій Миколенко («Евертон», Англія) Ілля Забарний («Борнмут», Англія), Олександр Сваток («Дніпро-1») Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія), Богдан Михайліченко («Полісся»)

  • Півзахисники: Андрій Ярмоленко, Микола Шапаренко, Володимир Бражко (всі — «Динамо»), Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков (усі — «Шахтар»), Олександр Зінченко («Арсенал», Англія), Віктор Циганков («Жирона», Іспанія), Михайло Мудрик («Челсі», Англія), Сергій Сидорчук («Вестерло», Бельгія), Руслан Маліновський («Дженоа», Італія)

  • Нападники: Артем Довбик («Жирона», Іспанія), Роман Яремчук («Валенсія», Іспанія), Владислав Ванат («Динамо»)

Нагадаємо, що збірна України перемогла збірну Ісландії у фіналі плей-оф відбору до чемпіонату Європи 2024. Деталі – за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!