Україна просить надати доступ до місця вибуху в Польщі, – Данілов

803 0
Секретар РНБО сказав, що лише росія та її ракетний терор винні у тому, що сталося.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Україна просить невідкладно надати доступ до місця вибуху в Польщі та готова до всебічного вивчення цього інциденту.

Джерело: секретар РНБО України Олексій Данілов 

«Очікуємо також від партнерів інформацію, на підставі якої був зроблений остаточний висновок про те, що йдеться про ракету української ППО», – наголосив Данілов. 

Читайте також: Дві ракети влучили по території Польщі. Що відомо на цей час

До місця вибуху просять пропустити представників Міністерства оборони України та Державної прикордонної служби України. Також він повідомив, що Україна готова надати докази російського сліду.

«Залишаємося повністю відкритими до всебічного вивчення ситуації та узгодження висновків на основі всього комплексу даних, які є», – додав він.

Секретар РНБО зазначив, що лише росія та її ракетний терор винні у тому, що сталося. 

«Убезпечити регіон Центральної Європи від російських ракет можна лише розбудовою дієвого повітряного щита над територією України», – наголосив він.

Нагадаємо, 15 листопада в польському селі Пшеводув, що розташоване біля кордону з Україною, стався вибух, внаслідок якого загинули двоє людей. Американські ЗМІ з посиланням на високопоставленого чиновника розвідки США заявили, що це російські ракети перетнули територію Польщі, убивши двох людей. Президент Володимир Зеленський заявив, що падіння російських ракет у Польщі є «російським ракетним ударом по колективній безпеці». Інші країни-члени НАТО, зокрема Латвія та Естонія, заявили про солідарність із Польщею.

Президент США Джо Байден сказав, що Сполучені Штати та їхні союзники по НАТО розслідують вибух у Польщі, але, за попередньою інформацією, він міг бути спричинений не випущеною з росії ракетою. 

Додамо, 15 листопада, російські окупаційні війська завдали масового ракетного удару по Украні. Загалом запустили близько 100 крилатих ракет. З них понад 70 збила протиповітряна оборона України. Унаслідок масованого ракетного удару пошкоджено 15 об’єктів енергетичної інфраструктури.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!