Україна увійшла в топ-20 найвпливовіших країн світу

3987 0
За показником впізнаваності Україна піднялася на 14 місце із 47.
Фото умовне

Фото умовне

Україна увійшла в топ-20 найвпливовіших країн світу. За минулий рік додала найбільше балів серед усіх країн світового рейтингу м’якої сили «Global Soft Power Index» і посіла 37 місце із 121. За показником впізнаваності Україна піднялася на 14 місце із 47.

Джерело: «Global Soft Power Index» від Brand Finance

«Завдяки успішному застосуванню дипломатичних інструментів Україна увійшла до 20 найвпливовіших країн світу. Минулого року Україна посідала 45 місце у рейтингу впливовості. За показником впізнаваності Україна піднялася з 47 на 14 місце», – йдеться у дослідженні. 

Відповідно до регіональних показників, найбільше зростання позитивного сприйняття м’якої сили України зафіксовано в Європі, у Близькому Сході та Північній Африці, Північній Америці та Океанії. Найвищі оцінки Україні дали переважно країни, які мають спільні історичні чи культурні зв’язки з Україною: Польща, Литва, Естонія та Латвія.

Читайте також: Зеленський очолив рейтинг найвпливовіших євреїв світу

«Протягом останнього року Україна доклала великих зусиль, щоб розповісти свою історію, створити свій наратив та здобути підтримку. Усі ці зусилля, докладені усіма від Президента до активістів, принесли свої плоди», – зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Міжнародне дослідження «Global Soft Power Index», яке проводить Brand Finance, охоплює 100 тисяч респондентів. Український інститут втретє виступає партнером «Global Soft Power Index» в Україні.

Нагадаємо, що Збройні Сили України посіли 15 сходинку у рейтингу найсильніших армій світу. За останній рік Україні вдалося піднятись на сім сходинок. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!