Україна вперше взяла «бронзу» в командних змаганнях з артистичного плавання

1206 0
Нагорода синхроністок стала 17-ю на рахунку України на цих Іграх у Токіо.
ФОТО: GETTY IMAGES/GLOBAL IMAGES UKRAINE

ФОТО: GETTY IMAGES/GLOBAL IMAGES UKRAINE

Збірна України взяла «бронзу» в командних змаганнях з артистичного плавання на Олімпіаді-2020 у Токіо. Про це повідомляє Суспільне.

Українська збірна в складі Марти Фєдіної, Анастасії Савчук, Єлизавети Яхно, Владислави й Марини Алексіївих, Аліни Шинкаренко, Ксенії Сидоренко та Катерини Резнік здобули першу в історії України командну медаль у артистичному плаванні.

Змагання в довільній програмі українки розпочинали в статусі фавориток на «бронзу». Після технічної програми збірна посідала третє місце, поступаючись командам ОКР і Китаю та випереджаючи Японію на 0.9 бала.

Читайте також: Як виступ Христини Пограничної на Олімпіаді зламав систему

У змаганнях узяли участь дев'ять команд. У фінальний день вони мали виконати довільну програму: оцінка за неї додавалася до результатів технічної програми, що відбулася день тому. За сумою балів і визначали призерок.

У своєму фінальному виході Україна успішно впоралася з програмою та заробила високі 96.0333 бала. Почувши оцінки, синхроністки закричали від здивування. За 96 зазвичай отримують китаянки та ОКР.

З сумою 190.3018 українки втрималися на третьому місці, забезпечивши відрив від Японії вже в майже два очки.

Нагорода синхроністок стала 17-ю на рахунку України на цих Іграх у Токіо.

Нагадаємо, українські веслувальниці Людмила Лузан і Анастасія Четверікова стали срібними призерками Олімпіади-2020 в Токіо.

Каратист Станіслав Горуна поступився у півфіналі олімпійського турніру з карате (чоловіче куміте до 75 кг) першому номеру олімпійського рейтингу, італійцеві Луїджі Буза і здобув бронзову медаль Олімпіади-2020. Поєдинок закінчився з рахунком 3:0 на користь італійця. 

Читайте також: Львівська борчиня виборола бронзу для України на Олімпіаді у Токіо 

Водночас львівська гімнастка Христина Погранична вийшла у фінал в індивідуальному багатоборстві на Олімпійських іграх у Токіо. Із десятого місця у кваліфікації змагань з художньої гімнастики вона пробилася у фінал, обійшовши на 0.3 бали японку Суміре Кіта, котра стала одинадцятою.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!