Україна випередила Китай по Covid-19 та з СІЗО Білорусі випускають затриманих. Головне за ніч і минулу добу

2406 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Covid-19 – Головне. Україна випередила Китай за загальною кількістю хворих на Covid-19, зафіксованих за час пандемії, згідно з даними Worldometers. В Україні станом на 13 серпня було зареєстровано вже 86 140 випадків коронавірусної хвороби, а в КНР, з якої почалася пандемія, – 84 756 випадків.

Читайте також: На території Львівщини встановили помаранчевий рівень небезпеки, а в одному місті – червоний

Однак загальна кількість летальних випадків переважає у Китаї: 4 634 жертв проти 1 992 смертей в Україні.

За час пандемії у світі зареєстрували понад 21 мільйон (21 026 838) випадків зараження коронавірусом. 13 821 690 пацієнтів вже побороли хворобу. Померли 751 639 тисячі людей.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 166 осіб (166 – напередодні). Разом 11 474. Одужало – 3 101 (плюс 61), померло – 314 (4 – за добу).

Лабораторні центри провели 1 401 ПЛР-тести. Залишок проб у холодильнику становить 741.

В Україні Covid-19 виявлено у 1 592 осіб (1 433 за попередню добу). Загальна кількість 86 140 пацієнтів. Одужало – 46 216 (плюс 530), померло – 1 992 особи (плюс 22).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 11 474 (деталі – дивися вище), далі Київ – 10 002 осіб (плюс 133), Рівненська – 7 206 (плюс 92 осіб) та Чернівецька – 7 110 (плюс 130) області.

Лідери за добу: Харківська – рекордні 209 нових випадків, 1 летальний, Львівська – відповідно,166 та 4, Івано-Франківська області – 138 та 3, Київ – 133 нових хворих, 2 летальних випадки.

Читайте також: В Україні розпочався прийом заяв на вступ до вишів

Насильство в Білорусі. Уночі з ізоляторів тимчасового утримання в Білорусі почали масово випускати затриманих на мирних мітингах людей, багатьох відразу забирають в лікарню. Вони розповідають про тортури, відсутність їжі, води, жахливі умови утримання.

Перед тим, довірена особа Лукашенка Качанова заявила, що той почув думку трудових колективів і доручив розібратися з усіма фактами затримань, які відбулися в останні дні.

Міністр внутрішніх справ Білорусі Караєв попросив вибачення за травми нібито випадкових людей, які їм нанесли правоохоронці. «Я не кровожерлива людина, не хочу насильства», – сказав він.

МВС Білорусі повідомляло про затримання 700 осіб в масових акціях в ніч на 13 серпня. Загалом цифра сягнула 6 700. Верховний суд опублікував список тих, хто отримав «доби» в судах Мінська. У ньому понад 500 прізвищ.

Читайте також: Змішаний формат навчання з 1 вересня. Чи готові до цього львівські школи

Працівники білоруського автомобільного заводу БелАЗ на зустрічі з керівництвом прибрати з міста ОМОН. Вони сказали, що не розійдуться, поки їх вимогу не виконають. Люди обурені тим, що спецназ і ОМОН затримували мирних громадян, які поверталися з роботи. Серед них були і робітники БелАЗу.

Кілька представників силових структур Білорусі заявили про звільнення після жорсткого розгону акції протесту.

Актори та інші працівники ряду білоруських театрів виступили проти «звірств силових структур» і зажадали переглянути підсумки президентських виборів.

Президенти Литви, Латвії, Естонії та Польщі у спільній заяві в четвер висунули вимоги білоруському президенту Лукашенку, виконання яких дозволить уникнути міжнародної ізоляції. Експрезидентка Литви Даля Грибаускайте заявила: «Лукашенку, диктаторе з закривавленими руками – йди зараз. Ти визначив свою долю – у тебе немає майбутнього на білоруській землі».

Читайте також: На площі Ринок відбулася акція солідарності з білоруським народом. Фото

Європейський Союз, швидше за все, запровадить нові санкції щодо Білорусі в кінці цього місяця.

У Мінську пройшов обшук у правозахисниці Тетяни Ревяко, у якої зупинялися затримані напередодні українські волонтери і правозахисники Рєуцький та Васильєв. Посольство України у Білорусі спрямувало до білоруського МЗС дві ноти з приводу затриманих на протестах українців.

«Тиша» на Донбасі. Представник України в Тристоронній контактній групі, перший президент Кравчук допускає можливість більш широкого застосування російської мови в ОРДЛО.

Він не вбачає поки що потреби у пошуку нового майданчика для переговорів ТКГ замість Мінська.

Президент Зеленський заявив, що Україна в рамках підготовки до чергового засідання Тристоронньої контактної групи передала до ОБСЄ оновлені списки для обміну утримуваними особами.

Читайте також: Будуть протести? Чому цього року можуть не відбутися вибори до райрад

У Донецькій області двоє українських військових підірвалися на невідомому вибуховому пристрої, один із них загинув. Формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!