Україна завершила паралімпіаду у Токіо, здобувши 98 медалей

2192 0
За ці 12 олімпійських днів наші спортсмени здобули 98 медалей і посіла шосте місце у медальному заліку.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сьогодні збірна України завершила виступи на Паралімпійських іграх у Токіо. За ці 12 олімпійських днів наші спортсмени здобули 98 медалей і посіла шосте місце у медальному заліку. Українська збірна повертається додому, маючи 27 бронзових, 47 срібних та 24 золоті медалі. Про це повідомляє Укрінформ.

Україна здобула медалі в 10-ти видах спорту з 15-ти, в яких була представлена. Плавець Максим Крипак став найтитулованішим атлетом Токіо-2020. Представник України уперше виграв «особистий медальний залік» Паралімпіади – 7 нагород: 5 золотих 1 срібна і 1 бронзова. Він також встановив рекорди у комплексному плаванні на 200 метрів та вільним стилем на 100 метрів. Рекорди у плаванні також встановили Андрій Трусов та Єлизавета Мерешко. А Зоя Овсій встановила рекорд у метанні булави.

Читайте також: Львівський тенісист Віктор Дідух став віцечемпіоном Паралімпіади-2020

Загалом було розіграно 539 комплектів нагород. Медалі Токіо-2020 завоювали представники 86-ти країн світу. Найбільше медалей у Китаю – 207. Другі за кількістю нагород британці – 124.

XVII літні Паралімпійські ігри пройдуть з 28 серпня по 8 вересня 2024 року в столиці Франції Парижі.

Нагадаємо, львів’янка Наталія Морквич, 28 серпня, здобула срібну медаль з фехтування на візках на Паралімпіаді-2020 у Токіо.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!