Україна звільнила з полону ще 144 військових, більшість з них – захисники «Азовсталі»

2764 0
Більшість звільнених українців мають важкі ушкодження: вогнепальні та осколкові поранення, вибухові травми.
Фото: Арміяінфо

Фото: Арміяінфо

Сьогодні, 29 червня, Україна у межах чергового обміну визволила з полону російських окупантів ще 144 військовослужбовців, зокрема, 95 оборонців «Азовсталі», серед яких – 43 військовослужбовці полку «Азов». Це найбільший обмін з початку повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Загалом вдалося визволити:

  • 59 — бійців Національної гвардії;

  • 30 — Військово-морських сил;

  • 28 — Збройних сил України;

  • 17 — Державної прикордонної служби України;

  • 9 — Територіальної оборони;

  • 1 — Національної поліції України.

Зазначимо, що у переліку є 23 офіцери та 69 військовослужбовців сержантського та старшинського складу. Найстаршому зі звільнених виповнилося 65 років, наймолодшому — 19. Більшість звільнених українців мають важкі ушкодження: вогнепальні та осколкові поранення, вибухові травми, опіки, переломи, ампутації кінцівок. 

Читайте також: Україна повернула тіла ще 46 загиблих воїнів 

У Міноборони зазначають, що всі поранені отримують належну невідкладну медичну та психологічну допомогу. Також розвідники наголошують, що координаційний штаб продовжує свою роботу з повернення усіх полонених захисників.

Нагадаємо, з російського полону звільнили ще 16 українських військових і одного цивільного.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!