«Україні потрібна нова смілива доктрина», – Зеленський

625 0
Україна потребує нової системи, нових правил, нових можливостей.
Фото: сайт президента україни

Фото: сайт президента україни

Для переможної Україні потрібна нова, смілива та нерозмита доктрина. Україна потребує нової системи, нових правил, нових можливостей. Про це у середу, 28 червня, повідомив Володимир Зеленський під час виступу у Верховній раді.

«Чи матимуть мир нації світу і чи матимуть на землі людяність – це зараз залежить від того, як ми зараз закінчимо війну і від того, чи буде життя українців, що перемогли, утверджувати свободу так само, як утверджує боротьба за неї. Так само, як ми вже показали, що сміливість дає свободу, ми доведемо, що свобода дає успіх. Ми зробимо це українською аксіомою. Свобода дає успіх! Це те, що переконує найбільше. Це те, що потрібно всій нашій землі, кожному і кожній. Однак щоб відбувся цей успіх українська держава потребує трансформації. Ми зробимо це реальністю», – зазначив президент.

Водночас Зеленський процитував слова солдата 14 ОМБр Максима Нагорного: «Відбудовувати стару систему не треба. Створюймо нову і кращу Україну».

Ці слова заслуговують на підтримку, зазначив президент. 27 років тому ухвалили Конституцію. Кожен солдат вірить в наше майбутнє, і вже вирішують, як його бачать. Як Конституція закладає основи, ми потребуємо доктрини для нашої держави. Ясної, не розмитої, сміливої доктрини. Для України, яка іде до перемоги. Та для України-переможниці. Ця доктрина має відповідати на всі фундаментальні питання про Україну та наше майбутнє – і нам самим, і нашим сусідам, і кожному в світі.

Також дивіться:

  • Третю розмову із серії «Що буде перемогою для України» Tvoemisto.tv мало з польським політиком, депутатом попередніх скликань польського Сейму, колумністом і журналістом Мирославом Чехом. Говорили про перемогу України у війні, яку вважатимуть унікальною; чи є місце для компромісу; які кроки ми маємо зробити після перемоги та чи готова Україна до вступу в НАТО та ЄС і як цього досягти.

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!