Українки просять створити у поїздах окремі вагони для жінок та чоловіків

2520 0
Авторка петиції Ольга Ожогіна просить виділити принаймні один окремий вагон для жінок і чоловіків в усіх потягах АТ «Укрзалізниці», які слідують маршрутом довше 6 годин.
Умовне фото / УЗ

Умовне фото / УЗ

На сайті Кабінету міністрів України зареєстрували петицію про запровадження окремих вагонів для жінок та чоловіків в поїздах «Укрзалізниці». 

Петицію опублікували 15 травня. Станом на 22 травня її підписали понад 21 тисячу українців.

Авторка петиції Ольга Ожогіна просить виділити принаймні один окремий вагон для жінок і чоловіків в усіх потягах АТ «Укрзалізниці», які слідують маршрутом довше 6 годин. А у випадку відсутності місць у «змішаних» вагонах реалізувати квитки в окремі вагони для осіб обох статей. Для ідентифікації статі додати фільтр «стать» при купівлі квитка.

«На довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть мати можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі. Непоодинокі випадки неприйнятної поведінки такі як нав'язлива поведінка, умисні дотики до інших пасажирів тощо. Зокрема, відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах. Окрім того, як жінки, так і чоловіки можуть відчувати потребу змінити одяг, що зробити у присутності представника іншої статі неможливо»– пояснює авторка петиції.

Як йдеться в повідомленні, петицію підтримали ГО «Дівчата», спільнота «Жіноцтво».

Читайте також: «Укрзалізниця» оновила правила повернення коштів за квитки

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» запустила модернізований інклюзивний потяг зі Львова до Рівного. Він курсує від 28 березня.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!