Українська гривня бере участь у Міжнародному конкурсі паперових грошей

3955 0
Цьогоріч у Міжнародному конкурсі паперових грошей серед банкнот – номінантів 2015 року представлені українські гроші – оновлена банкнота номіналом 100 гривень, – повідомляється на офіційному сайті Національного банку України.
Фото: zn.ua

Фото: zn.ua

Конкурс проводиться Міжнародним банкнотним співтовариством та Інститутом міжнародних грошових досліджень (Нідерланди) з метою визначення найпривабливішого дизайну грошових знаків.

Участь у щорічному конкурсі беруть банкноти з усього світу, що були введені в обіг у минулому році. Оголошення переможців 2015 року має відбутися у квітні цього року.

Національний банк України офіційно представив на розгляд міжнародного журі оновлену банкноту номіналом 100 гривень зразка 2014 року з удосконаленими дизайном та захисною системою.

Цю банкноту було введено в обіг з 9 березня 2015 року

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!