Українська ППО вже збиває 60% ворожих повітряних цілей, – Резніков

707 0
Міністр вважає, що вже через пару місяців вдасться значно посилити повітряну оборону.
Фото: EPA

Фото: EPA

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що українська протиповітряна оборона вже збиває близько 60% ворожих повітряних цілей, а найближчим часом результати будуть ще кращими.

Джерело: Укрінформ

«Наші сучасні повітряні сили, системи ППО, захисту неба вже на сьогоднішній день приблизно 60% збивають повітряних цілей, які несуть загрозу та несуть смерть. Це стосується крилатих, балістичних ракет і так далі. А по дронах ефективність навіть набагато вища. Але, звісно, кожний новий елемент – це можливість захистити спочатку об'єкти критичної інфраструктури, потім населені пункті, і так далі. У нас велика країна, тому є що захищати», – сказав міністр.

Читайте також: ЗСУ збивають вже 85% «Шахедів»

За його словами, влада налаштована працювати над тим, що небо було закрите ще ефективніше. Міністр вважає, що вже через пару місяців вдасться значно посилити повітряну оборону. Він наголосив, що навіть найсучасніші системи світу не гарантують закриття неба на всі 100%. Якщо це вдається зробити хоча б на 80%, таке вважається дуже високим результатом.

Нагадаємо, ввечері 12 жовтня сили протиповітряної оборони збили ворожі цілі у кількох областях України, які випустили російські окупанти з території білорусі. Що означають масові ракетні обстріли та до чого готуватись читайте тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!