Українська ППО збила понад 60 із 70 випущених ракет

2830 0
Сьогодні, 5 грудня, росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні.
Фото умовне

Фото умовне

Сьогодні, 5 грудня, рф завдала масованого ракетного удару по українській критичній інфраструктурі. Загалом було випущено 70 ракет.

Джерело: Командування повітряних сил ЗСУ

За попередньою інформацією пуски 38 крилатих ракет Х-101/Х-555 здійснювались із восьми літаків-ракетоносців стратегічної авіації з району Каспійського моря та Волгодонська Ростовської області. Також противник завдав удару 22-ма крилатими ракетами типу «Калібр» із кораблів Чорноморського флоту.  Крім того, з акваторії Чорного моря Україну атакували дальні бомбардувальники Ту-22м3 трьома крилами ракетами Х-22, а також винищувачі Су-35 шістьома керованими авіаційними ракетами Х-59 та однією Х-31П. Силам української ППО вдалося збити понад 60 ракет окупантів.

Нагадаємо, що сьогодні 5 грудня, речник Повітряних сил України Юрій Ігнат повідомив, що  окупанти можуть застосувати кілька хвиль атак, щоб розосередити ракети по всій території України та дещо заплутати дії української ППО. Детальніше про масований ракетний удар 5 грудня читайте за посиланням.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!