«Якщо Господь допустив це, будемо довіряти Йому», – ПЦУ не припинятиме богослужінь

16038 0
Мирян просять долучатись до молитви Церкви
Фото: Pomisna.Info

Фото: Pomisna.Info

Найближчими днями Священний Синод Української Православної Церкви після консультацій із державою ухвалить рекомендації, як звершуватимуть богослужіння в умовах нових обмежень. Про це сказав сьогодні, 5 квітня, глава Православної церкви України Митрополит Епіфаній під час літургії у Свято-Михайлівському соборі.

Читайте також: «Кримська перепічка у Львові». В часи кризи на перший план виходять родина, друзі і розмови

Митрополит також закликав мирян дотримуватися карантину, залишатися вдома, але долучатися до молитви Церкви за припинення епідемії.

«Перебуваючи вдома в усамітненні долучайтеся до молитви, залишайтеся в єдності з Церквою. Молімося, щоби пошесть згубна припинилася і Бог скоротив цей час випробування. Вимушена відстань і біль подвоюються для нас, тому що Великодні богослужіння доведеться звершити, дотримуючись зовнішніх обмежень. Але ми просимо залишатися християн вдома, щоб зменшити ризики розповсюдження хвороби», – звернувся глава УПЦ Епіфаній.

Читайте також: Не брехати і не красти. Як суспільство може встати на ноги після цього жаху

Митрополит порівняв сьогодні людей із апостолами та учнями Христа, які боялися напередодні страстей Господніх.

«Ми уподібнюємось ученикам Христовим. Нас лякає невідомість того, скільки це триватиме. Хіба Бог не знає про наші випробування сьогоднішні? Чи не має влади змінити це? Ця мета нам зараз незрозуміла, як незрозумілими були ученикам слова Христа про смерть. І ми усі не хотіли б, щоб відбувалося так, як є зараз: щоб не мали ми можливості вільно спілкуватися між собою, як звикли, вільно і без обмежень збиратися на спільні богослужіння, на святкування, як це можливо було робити ще донедавна. Однак якщо Господь допустив це, то будемо довіряти Йому і йти за Ним», – проказав глава УПЦ.

Читайте також: В складні часи люди мають допомагати одне одному

Попри страх потрібно вірити Спасителю, який казав: «Ви сумними будете, але печаль ваша на радість буде», зазначив у своїй проповіді Митрополит Епіфаній. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!