Українські банки та приватні компанії атакує невідомий вірус

4008 0
В Національному банку України цей вірус назвали найбільшою «хакерською» атакою
Фото: zillya.ua

Фото: zillya.ua

Під хакерську атаку потрапили державний «Приватбанк» та «Ощадбанк». Також вірус захопив «Кредобанк», «Укрпошту» та «Укрзалізницю». Про це повідомляє hromadske.ua.

«У результаті таких кібератак банки мають труднощі з обслуговуванням клієнтів та здійсненням банківських операцій», – йдеться у повідомленні НБУ. 

«Ми зазнали хакерської атаки. Дві години тому змушені були вимкнути всі комп'ютери, очікуємо дозволу на включення від служби безпеки», – сказали у прес-службі «Київенерго».

Як повідомив в.о. гендиректора «Укрпошти» Ігор Смілянський, наразі підприємство працює зі Службою безпеки, аби мінімізувати наслідки атаки.

«Все що можна робити в паперовому варіанті також робимо. Ну і вживаємо план заходів які розробили спільно з Міністерством та СБУ за час останньої хакерської атаки. Про прогнози говорити поки що зарано. Треба мінімізувати наслідки якомога швидше», – сказав він.

Операторка служби «Приватбанку» повідомила про те, що наразі усі грошові операції виконуються в звичайному режимі. Комп'ютери співробітників також працюють.

Також під атаку потрапили мобільні оператори «Укртелеком»«Київстар» та Lifecell

«Український медіахолдинг» теж атакований. Повідомляють, що не працює сайт «Комсомольской правды».  Про хакерську атаку повідомив телеканал «Інтер» та журнал «Кореспондент».

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!