Українські бійці відбили ворожі штурми окупантів на кількох напрямках, – Генштаб

795 0
Російські військові задіяли засоби радіоелектронної боротьби для придушення каналів супутникового зв’язку.
Фото: Міноборони України

Фото: Міноборони України

Українські військові успішно відбили всі спроби штурмів росіян на Донецькому напрямку в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Спірне та Серебрянка. Агресор намагається вести штурмові дії неподалік Григорівки, бої тривають. Про це повідомили у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Загалом на Донецькому напрямку підрозділи рф обстріляли цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Донецьке, Сіверськ, Верхньокам’янське, Григорівка, Івано-Дар’ївка, Спірне та інших.

На Слов’янському напрямку ворог обстріляв із артилерії райони населених пунктів Новомиколаївка, Дібровне, Костянтинівка, Богородичне, Мазанівка, Курулька, Чепіль, Вірнопілля, Нова Дмитрівка та інших. Завдав авіаудару неподалік Богородичного.

На Бахмутському напрямку, за інформацією Генштабу, обстріли зафіксовано поблизу Берестового, Курдюмівки, Веселої Долини, Соледара, Бахмута, Вершини, Травневого та території Вуглегірської ТЕС. Росіяни вели штурмові дії в районах Новолуганського, Семигір’я та Вуглегірської ТЕС, проте успіху не мали та відійшли. Завдали ракетно-авіаційних ударів неподалік Берестового.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілювали позиції українських військ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії, зокрема в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Красногорівка, Новомихайлівка, Кам’янське, Малі Щербаки, Пречистівка. Завдали авіаударів неподалік Новоданилівки і Новоандріївки. Всі спроби ворожих штурмів в районах населених пунктів Кам’янка, Новомихайлівка та Вугледар українські воїни звели нанівець. Загарбники з втратами відійшли.

Зазначається, що російські військові задіяли засоби радіоелектронної боротьби для придушення каналів супутникового зв’язку.

На Південнобузькому напрямку тривають обапільні обстріли із застосуванням ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення. Ворог завдав авіаудару біля Потьомкиного. Для виявлення змін у положенні військ ЗСУ та корегування вогню вів повітряну розвідку БпЛА.

У Генштабі зазначають, що корабельне угруповання противника продовжує блокувати цивільне судноплавство в північно-західній частині Чорного моря.

На Харківському напрямку ворог намагається не допустити просування військ ЗСУ в бік державного кордону. Здійснював обстріли в районах міста Харкова та населених пунктів Дергачі, Печеніги, Прудянка, Руські Тишки, Питомник, Коробочкине. Завдав авіаційних ударів біля Верхнього Салтова та Рубіжного.

На Сіверському напрямку окупанти періодично здійснюють повітряну розвідку та артилерійські обстріли позицій українських військ у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На Волинському та Поліському напрямках без змін.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!