Українські фахівці братимуть участь у розслідуванні падіння ракет у Польщі, – Зеленський

949 0
Він упевнений, що це була російська ракета.
фото: уламки ракети, twitter.com/wolski_jaros

фото: уламки ракети, twitter.com/wolski_jaros

Українські фахівці братимуть участь у розслідуванні обставин падіння ракет у Польщі. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на конференції Bloomberg New Economy Forum.

Джерело: Українська правда, Європейська правда 

«Учора ми отримали підтвердження, що наші фахівці братимуть участь у розслідуванні. Доки розслідування не завершиться, ми не можемо сказати точно, які ракети чи їхні частини впали на території Польщі. Але ми бачили картинки діаметра вирви. Це не могли бути тільки залишки протиракетних систем. Усі мають зрозуміти, що майже 100 ракет було випущено цього дня. Я вдячний світу за підтримку України із системами ППО. Це не перший випадок, коли частини російської ракети падають на територію іншої країни», – сказав Зеленський.

Він підкреслив, що «не знає точно», що трапилося цього разу на 100%.

«Світ також не знає на 100%. Я впевнений, що це була російська ракета. Ми вдячні, що нас не звинувачують, тому що ми боремося із російськими ракетами на нашій території», – зазначив Зеленський.

Читайте також: Ракетні удари по інфраструктурі «сильно» виснажують запаси ракет у рф, – розвідка Британії 

Додамо, що голова Бюро міжнародної політики при президенті Польщі Якуб Кумох раніше повідомив, що на місці падіння ракети у Польщі вже зібрані певні докази, які показують послідовність подій. 

«Сьогодні є багато свідчень того, що одна з ракет, яка мала збити російську ракету, не влучила в ціль, не спрацювала система самознищення, і ця ракета, на жаль, призвела до трагедії», – додав Кумох.

Він підкреслив, що «ніхто не звинувачує Україну в тому, що вона навмисно бомбила польську територію».

«Росія бомбардувала Україну в той день, і росія несе повну відповідальність за все, що падає. Це нагадує ситуацію, коли людина вийшла на дорогу і спричинила зіткнення між автомобілем і автобусом. Чи винна машина? Ні, винна людина, яка вийшла на дорогу і спричинила аварію», – сказав Кумох.

Читайте також: Над Києвом збили дві крилаті ракети та два «Шахеди»

Нагадаємо, 15 листопада в польському селі Пшеводув, що розташоване біля кордону з Україною, стався вибух, внаслідок якого загинули двоє людей. Американські ЗМІ з посиланням на високопоставленого чиновника розвідки США заявили, що це російські ракети перетнули територію Польщі, убивши двох людей. Президент Володимир Зеленський заявив, що падіння російських ракет у Польщі є «російським ракетним ударом по колективній безпеці». Інші країни-члени НАТО, зокрема Латвія та Естонія, заявили про солідарність із Польщею.

Додамо, 15 листопада, російські окупаційні війська завдали масового ракетного удару по Украні. Загалом запустили близько 100 крилатих ракет. З них понад 70 збила протиповітряна оборона України. Унаслідок масованого ракетного удару пошкоджено 15 об’єктів енергетичної інфраструктури.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!