У пункті пропуску на Львівщині перевізники розпочали протест у відповідь на страйк поляків

1335 0
Мітинг на пункті пропуску «Краківець – Корчова» триватиме до 21 години
Фото: Укріформ

Фото: Укріформ

У пункті пропуску «Краківець – Корчова» українські перевізники провели мітинг у відповідь на блокування польськими протестувальниками перетину кордону вантажівками з Польщі в Україну. Про це повідомляє Укрінформ.

Мітинг перевізників на польсько-українському кордоні організували члени громадської організації «Міжнародні автомобільні перевізники України». До акції долучилися перевізники та водії разом із транспортом, загалом під польський кордон приїхало понад 30 вантажівок.

«Сьогодні – це попереджувальна акція – відповідь на блокування ключовим автошляхів польськими протестувальниками. До мітингу доєднались перевізники, водії із вантажним транспортом. Нас обурюють дії польських колег, оскільки в цей складний час замість того, щоб підтримати Україну вони створюють перепони», – сказав голова ГО «Міжнародні автомобільні перевізники України» Володимир Михалевич.

Читайте також: «Українські перевізники як заручники». Репортаж із заблокованого кордону 

Організатори акції наголошують, що через військову агресію росії всі опинилися в складній ситуації і треба разом вирішувати проблеми. Українці вдячні полякам за допомогу в цей складний час, але війна не завершена, тому країни і надалі мають працювати разом.

На думку українських водіїв, ситуація, яка виникла, несе непомірну шкоду економікам обох країн, тому вони закликають польських колег не боротися один з одним, а об’єднатись, щоб підтримувати продовольчу безпеку світу, а головне – разом боротись за перемогу.

Автомобілісти наразі не планують блокувати рух авто і не перешкоджатимуть роботі пункту пропуску, адже розуміють, наскільки стратегічно вважливими є пункти пропуску. Їхня мета – привернути увагу польських блокувальників, щоб ті зрозуміли, що блокування шкодить не лише Україні, а й Польщі і зводить нанівець допомогу, яку їхня країна надає Україні.

«Втратить Україна – втрачатиме Польща!», – вигукують українські перевізники.

Учасники наголошують, що треба припинити спроби усунути українських перевізників з ринку через блокування експортних шляхів, натомість допомогу мають отримувати всі перевізники, які зазнають збитків через розвʼязану Росією війну.

Мітинг на пункті пропуску «Краківець – Корчова» триватиме до 21 години, і якщо не буде реакції з боку польських протестувальників, акції будуть повторюватися, але їх умови вже будуть не попереджувальні.

Нагадаємо, польські перевізники розпочали безстроковий протест 6 листопада. Серед основних вимог до Уряду України – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Протестувальники хочуть, щоб угода була розірвана, а дозвільний режим перетину кордону відновили з 1 січня. Страйк призвів до повної зупинки руху на трьох прикордонних пунктах пропуску між Польщею та Україною. Детальніше про те, що вимагають польські перевізники, читайте тут.

Tvoemisto.tv побувало на українсько-польському кордоні та поспілкувалося з водіями вантажівок, які застрягли в чергах. Детальніше читайте у матеріалі за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!