Українські школярі навчатимуться 12 років

2608 0
Цьогорічні першокласники ймовірно навчатимуться 12 років. Про це у Львові повідомив міністр освіти та науки Сергій Квіт під час візиту.
фото: ednist.info, intellect-school, styknews.info

фото: ednist.info, intellect-school, styknews.info

«Зараз весь світ вчиться 12 років, тому, якщо ми говоримо про європейську інтеграцію, ми повинні узгоджувати все, і систему освіти також», – зазначив головний освітянин країни.

Сучасна 11-річна освіта, на думку Сергія Квіта, є надто перевантаженою і часом не приваблює дітей. Запровадження 12-річної школи має зробити програму цікавішою. Очільник Міністерства освіти та науки обіцяє, що перехід  на нові навчальні плани не буде драматичним. Зміни не стосуватимуться дітей, які вже здобувають освіту, інформує ЛОДА.

«Навчання дітей у 12-річній школі має починатись із 6-7-річного віку. Але категорично не з 5 років, як цього хотіли б деякі батьки. Психологи пояснюють, що цього робити не можна. У 5 років дитина до шкільного навчання ще не готова», – підсумував Сергій Квіт.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!