Українські військові прорвали першу лінію оборони на Запоріжжі

1084 0
росія витратила 60% свого часу та ресурсів на будівництво цієї лінії
фото: генштаб зсу

фото: генштаб зсу

ЗСУ прорвали першу лінію оборони росії поблизу Запоріжжя. Військових стримувало величезне мінне поле, тому сапери кілька тижнів розчищали шлях для штурму. Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський The Guardian.

Олександр Тарнавський підкреслив, що росія витратила 60% свого часу та ресурсів на будівництво першої лінії оборони і лише по 20% на другу та третю лінії. За його словами, окупанти не очікували, що ЗСУ зможуть прорвати першу лінію оборони.

«На мою думку, росіяни вірили, що українці не пройдуть через цю лінію оборони. Вони готувалися більше року і зробили все, щоб ця територія була добре підготовлена», — говорить Тарнавський.

Українська піхота була змушена виходити на розмінування вночі, просуваючись метр за метром у темряві. Як тільки на полі з’являлася якась техніка, росіяни одразу починали її обстрілювати та знищувати.

Зокрема, ЗСУ витратили на розмінування територій більше часу, ніж очікували. Евакуація поранених також ускладнювала просування Збройний сил України. Тепер, коли українці змогли розмінувати першу лінію оборони, росіяни втратили значну частину своєї переваги. 

«Чим ближче до перемоги, тим важче. Тому що, на жаль, ми втрачаємо найсильніших і найкращих. Зараз ми маємо сконцентруватися на певних напрямках і завершити роботу. Як би нам усім не було важко», — говорить командувач.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!