Українські військові очікують другого наступу росії на Київ

2235 0
Затишшя для мирних громадян не означає затишшя для військових.
Фото: getty images

Фото: getty images

росія спробує здійснити повторний наступ на Київ. Про це на брифінгу заявив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ, бригадний генерал Олександр Грузевич. 

«Ворог відійшов. Зараз він перенацілює свої напрямки і найближчим часом буде намагатись взяти під контроль Донецьку та Луганську область. Після слід очікувати повторний наступ на столицю», – говорить він. 

Читайте також: У Київ та область повертатися поки небезпечно

Українські військові готуються до такого варіанту розвитку подій та вживають ряд заходів. Зокрема, військові збільшують зовнішнє коло оборони Києва та Київської області, нарощують фортифікаційне обладнання, готують особовий склад.

Затишшя бойових дій в Київській області для громадян України не означає, за словами Грузевича, затишшя для військових. 

Він нагадує: противник вже намагався увійти в Київ за два дні та планував пройтись по столиці маршем, однак його план було зірвано. 

Як відомо, протягом минулих двох днів у Києві було виявлено 16 диверсійно-розвідувальних груп. У цих групах трапляються завербовані українці переважно з Донецької та Луганської областей. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!