Українські військові проводять успішні контратаки, зокрема й у Сіверодонецьку

1098 0
Росіяни продовжують перекидати війська в цей район, але українські військові хочуть використати це для контратак на інших напрямках.
Фото: depo.ua

Фото: depo.ua

5 червня Збройні Сили України продовжували проводити обмежені та локалізовані, але успішні контратаки проти військ рф по всій території України, включаючи Сіверодонецьк, на якому росія зосереджує більшість своїх сил. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни, пише Громадське. 

Російські війська продовжують перекидати техніку та війська в район Сіверодонецька ‒ Лисичанська, однак українські сили, ймовірно, хочуть використати це для контратак на інших напрямках просування. Українські війська провели успішний контрнаступ у Сіверодонецьку за останні 48 годин і відкинули російські війська до східних околиць міста та з південних населених пунктів.

Читайте також: Українські військові контролюють половину Сіверодонецька

Контрнаступ України, імовірно, продовжуватиме привертати увагу російських військ до Луганської області, а, отже, залишатиме вразливі місця в оборонних зусиллях росії в Харківській області та уздовж південної осі. Інститут вивчення війни додає, що здатність українських військ успішно контратакувати Сіверодонецьк, який зараз є пріоритетним районом для кремля, також свідчить про зниження бойової потужності російських військ в Україні.

Нагадаємо, що загальні бойові втрати росіян з 24 лютого по 6 червня становлять вже близько 31 250 солдатів, зокрема за минулу добу Збройні Сили України ліквідували ще 100 осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!