Українські військові відбили штурми окупантів на чотирьох напрямках, — Генштаб

909 0
Росіяни продовжують активно застосовувати заборонені види озброєнь – фосфорні і касетні боєприпаси.
Фото: infoslovo

Фото: infoslovo

Збройні сили України успішно відбили спроби наступу російських збройних формувань на Слов’янському, Донецькому, Краматорському та Бахмутському напрямках. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Читайте також: Росія не здатна захопити Одесу з моря, – британська розвідка

Коротко по напрямках:

На Сіверському напрямку ворог обстріляв з артилерії села Чернігівської та Сумської областей. Противник задіяв для повітряної розвідки розвідувальну авіацію та БпЛА.

На Слобожанському напрямку окупанти намагаються утримати зайняті рубежі та недопустити просування українських підрозділів. Ворог намагається викрити систему оборони українських захисників та виявити вогневі позиції артилерії.

На Харківському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Харків, Рубіжне, Чугуїв, Цупівка, Борщова, Зрубанка, Іванівка, Руська Лозова, Коробочкине, Базаліївка, Питомник.

На Слов’янському напрямку росіяни також стріляли із артилерії по 10 населених пунктах. В районі н.п. Пасіка, силами розвідувальної групи, ворог намагався викрити позиції українських військ, але безуспішно. Група окупантів знешкоджена.

На Донецькому напрямку противник штурмовими діями продовжує спроби покращення тактичного положення в напрямках міст Краматорськ та Бахмут.

На Краматорському напрямку ворог здійснив артобстріли біля Кривої Луки, Спірного, Григорівки, Виїмки, Сіверська та Дронівки. Завдав авіаудару неподалік Серебрянки. Вів штурмові дії у напрямку Білогорівка - Верхньокам’янське, зазнав втрат та відійшов.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв з артилерії райони Бахмута, Соледара, Яковлівки, Федорівки, Бахмутського, Покровського, Вершини, Зайцевого, Сухої Балки та Веселого. Завдав авіаударів поблизу Яковлівки та Покровського. Ворожі штурми у населеному пункті Берестове та на напрямках Володимирівка – Соледар і Роти – Семигір’я українські воїни успішно відбили. Ворог, з втратами, відійшов.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних наступальних дій не вів. Зафіксовано обстріли районів Пісків, Костянтинівки, Авдіївки та Гуляйполя. Окупанти завдали авіаударів біля Новоандріївки, Кам’янського та Ольгівського.

На Південнобузькому напрямку росіяни обороняються та намагаються не допустити просування українських захисників вглиб тимчасово захопленої території.

Зазначимо, російські окупанти продовжують активно застосовувати заборонені види озброєнь – фосфорні і касетні боєприпаси. Також в акваторії Чорного моря перебувають два носія крилатих ракет морського базування типу «Калібр». 

Нагадаємо, за час війни в Україні російська армія втратила вже 40 070 своїх військових. Зокрема, за попередню добу українські захисники ліквідували близько 200 військових.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!