Українські воїни відбили всі спроби наступу на Харківщині

1815 0
Зазначають, що знищили багато ворожої техніки, а російські військові здаються у полон.

На Харківщині за минулу ніч захисники змогли відбити усі спроби наступу російських військ, знищено багато ворожої техніки, Харків – під контролем України. Про це повідомив голова Харківської обласної військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов, передає УП. 

«Усю ніч наші збройні сили відбивали спроби наступу російських військ, знищували колони (ворожої техніки – ред.) вже на підходах до позицій, але ще до того, як вони змогли розвернутися і завдати залпових артилерійських обстрілів міста. Ми тримаємо місто повністю під своїм під контролем», – сказав він. 

Він також зазначив, що вчора зранку з’явилося декілька автомобілів броньованої техніки ворога, вся техніка була знищена. Понад 20 диверсантів були заблоковані у приміщенні школи і були знищені повністю. Крім того, був випадок, коли одному українському солдату здалися у полон 7 російських військових.

«На допитах вони пояснювали, що вони 3 дні не їли, сплять у земляних окопах і вони не розуміють, що вони роблять на українській землі. Їм всім повідомили, що у них навчання, а після того їм віддали наказ наступати на територію України. Вони підтверджують, що багато солдатів відмовляються йти вбивати», – додає. 

Нагадаємо, що уночі 28 лютого У багатоквартирний будинок в центрі Чернігова влучила ворожа ракета. Крім того, російські війська окупували Бердянський район у Запорізькій області. Також вночі 28 лютого, на п'яту добу війни, російські війська продовжили спроби прорвати оборону Києва, але не змогли – ситуація в столиці контрольована.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!