Україна

Українські захисники відбили понад 90 атак противника, – Генштаб

626 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Костянтин і Влада Ліберови

Фото: Костянтин і Влада Ліберови

Протягом доби противник завдав 40 авіаційних, 12 ракетних ударів та зробив понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Один з ракетних ударів – по Краматорську – пошкоджено триповерхову житлову будівлю, є загиблі і поранені. Ще один ракетний удар – по Затоці Одеської області – уламками ракети пошкоджено одну з будівель дитячого навчального закладу. Жертв та втрат немає. Також противник завдав ракетного удару по об’єкту цивільної інфраструктури Іванівки Херсонської області. Є постраждалі та пошкоджено як мінімум один приватний будинок.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ

Українські захисники відбили понад 90 атак противника на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Авіація Сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження окупантів, 3 удари по місцях розгортання ЗРК противника та 3 удари – по інших важливих об’єктах окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження особового складу противника, 3 пункти управління підрозділами армії рф та розгорнуту позицію ППО противника.

Читайте також: У Бахмуті тривають постійні позиційні бої, – Генштаб

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – без суттєвих змін. Противник зберігає військову присутність поблизу державного кордону України, проте формування наступальних угруповань не виявили. Водночас ворог продовжував інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей.
  • На Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб захопити місто Бахмут, де тривають постійні позиційні бої. В той же час ЗСУ відбили атаки противника біля населених пунктів Ягідне, Хромове та Оріхово-Василівка. Ворожих обстрілів зазнали 15 населених пунктів Донецької області поблизу лінії зіткнення.
  • На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському – противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Кам’янка, Невельське, Новокалинове, Сєверне, Первомайське, Новомихайлівка, Побєда та Водяне Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали райони 16 населених пунктів Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник вів обороні дії. Обстрілів зазнали 17 населених пунктів Запорізької області, поблизу яких ведуться бойові дії. 

 

У Горлівці, що на території тимчасово окупованої Донецької області, близько 90 військовослужбовців армії рф, які перебувають на лікуванні в медустановах міста, найближчим часом направлять до Урзуфа для проходження ВЛК на предмет визначення придатності до наступного проходження військової служби. Паралельно з цим окупанти в Горлівці отримали розпорядження про чергову хвилю обілізації в місті для поповнення складу підрозділів, яких тимчасово вивели з зони бойових дій. Планують мобілізувати близько 500 осіб з тих категорій, які раніше отримали бронь через обмежену або повну непридатность до військової служби.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!