Українські захисники звільнили від окупантів понад 1000 населених пунктів

1634 0
Частину з них вже розмінували.
Фото: Depositphotos

Фото: Depositphotos

За 100 днів повномасштабної війни українські військові звільнили від російських окупантів 1 017 населених пунктів. Частину з них вже розмінували. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, пише Громадське. 

Читайте також: Від російської окупації зсу звільнили 23 населені пункти на Харківщині

Зазначимо, що кількість деокупованих населених пунктів поступово збільшується. Так, станом на 19 квітня звільнили 919 населених пунктів, а станом на 14 травня — 1 015.

Додамо, що 370 звільнених міст і селищ вже повністю розміновано, в інших — працюють надзвичайники. На деокупованих територіях Київської, Харківської, Чернігівської, Сумської та Житомирської областей вже розпочато роботи з відновлення житлових будинків та об'єктів соціальної інфраструктури. Станом на 3 червня 1 194 об'єкти повністю відновлено.

Читайте також: Українські захисники відновили контроль над кількома населеними пунктами двох областей

Також у понад 700 населених пунктах відкрили автомобільне сполучення, у понад 300 — відновили роботу українські банки, у понад 600 — знову працюють продовольчі магазини. А медичні заклади працюють на 26% деокупованих територіях.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!