Українському народу вручили премію Сахарова «За свободу думки»

954 0
Відзнаку вручають за захист прав людини та дотримання міжнародного законодавства.
Фото: Європейський парламент

Фото: Європейський парламент

Сьогодні, 14 грудня, розпочалась церемонія вручення українському народу премії Сахарова «За свободу думки». Щорічна відзнака присуджується окремим особам і організаціям, що захищають права людини і основні свободи.

Джерело: Європейський парламент

Голова Європейського парламенту Роберта Мецола у своєму виступі наголосила, що з 1988 року Премія Андрія Сахарова віддає данину поваги людям і організаціям, які борються в ім'я свободи по всьому світу — боротьбі, яка є синонімом спадщини вченого і російського дисидента Андрія Сахарова, яка носить його ім'я. 

«Борються за цінності, захищають демократію, свободу та верховенство права, ризикують своїм життям. Ніхто більше за Україну не заслуговує на премію, вітання хороброму народу України», – зазначила вона.

Нагороду отримав український народ в особі президента та громадянського суспільства.  У номінації також згадується Державна служба України з надзвичайних ситуацій, засновниця медичної групи «Ангели Тайри» Юлія Паєвська, мер Мелітополя Іван Федоров, Рух цивільного опору «Жовта стрічка» та правозахисниця Олександра Матвійчук.

Нагадаємо, що 19 жовтня в Страсбурзі Президент Європарламенту Роберта Метсола оголосила лауреата премії імені Сахарова. Українців на нагороду номінувала Європейська народна партія, наголосивши на вагомій ролі певних політичних та громадських діячів та органів.

Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!