Українських ветеранів залучатимуть до викладання військової підготовки у школах

777 0
Таке нововведення допоможе учням отримати практичний досвід щодо захисту України.
Фото: НАУ

Фото: НАУ

У школах до викладання початкової загальновійськової підготовки будуть залучати ветеранів російсько-української війни.

Джерело: міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна 

Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів. Він розширив перелік педагогічних працівників, яких можна залучати до викладання початкової загальновійськової підготовки в українських закладах освіти. За словами міністерки, таке нововведення допоможе учням отримати практичний досвід щодо захисту України, а ветеранам війни – інтегруватися у мирне життя.

Читайте також: Кожен має готуватись воювати. 10 навичок, які вам допоможуть на війні

«Ми хочемо, щоб наші захисники і захисниці, які є носіями національної ідентичності, мали змогу працювати у сфері військово-патріотичного виховання української молоді», – наголосила вона.

Нагадаємо, у кінці 2021 року Кабмін затвердив порядок організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву. Загальновійськова підготовка поділяється на початкову та базову підготовку. Початкову військову підготовку проходять у закладах освіти.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!