Українських волонтерів нагородили відзнакою президента. Серед них львів'янин

734 0
Волонтери отримали відзнаку «Золоте серце».
фото: сайт президента

фото: сайт президента

У вівторок, 5 грудня, у Міжнародний день волонтера президент Володимир Зеленський вручив відзнаку «Золоте серце» українським волонтерам. Про це йдеться на сайті президента України. 

Володимир Зеленський відзначив, що волонтерський рух не має власного однострою чи офіційного гасла, але є два слова, які влучно його змальовують: «плюс» та «дякую». На переконання президента, за коротким словом «плюс» слідує велика, важка робота.

«Все, що ви робите задля того, аби цей «плюс» втілився в реальне наше життя... За одним цим словом можуть стояти десятки повідомлень, сотні дзвінків, тисячі кілометрів дороги, години й навіть дні без сну, відпочинку», – зазначив президент.

Друге слово – слово подяки волонтерам – просте, але водночас безцінне, наголосив глава держави.

Читайте також: На першій лінії. Історія волонтерів, які передають на фронт обладнання, що рятує життя

«Дякую», яке кажуть вам мільйони людей, яких ви підтримуєте. «Дякую», яке завжди кажу вам я – від щирого серця абсолютно… Я вам дуже вдячний за те, що ви робите щоденно, постійно, усі роки, весь цей час. І всім, хто допомагає Силам безпеки й оборони, усім, хто захищає країну. Допомагає на передовій, допомагає на місцях. Допомагає переселенцям, тим, хто втратив домівку, тим, хто втратив роботу, тим, хто втратив близьких, допомагає звільненим із полону, тим, хто потребує реабілітації, протезування, психологічної допомоги. Багато всього, що дуже важливо. Літнім людям, нашим дітям. Загалом – це допомагати Україні», – сказав президент.

Відзнаку з рук Володимира Зеленського одержали волонтери Альона Айвазян, Володимир Анісімов, Давид Джалагонія, Андрій Зарічанський, Наталія Карташева, Тата Кеплер, Людмила Кучер, Віталій Лифарь, Максим Мостовий, Сергій та Анастасії Рибальченки, Юрій Тира. Всі вони надавали допомогу у забезпеченні фронту, евакуації поранених, гуманітарну допомогу вимушеним переселенцям.

Водночас на сайті президента є указ про нагородження і інших волонтерів, зокрема Квятковського Андрія – президента благодійної організації «Фонд родини Квятковських», м. Львів.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!