Український борщ потрапив до рейтингу 20 найсмачніших супів за версією СNN

1865 0
У списку представлені ще 19 супів з різних куточків світу, серед них є і іспанський гаспачо, суп гамбо з Америки, харіро з Марокко та інші.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Український борщ увійшов до списку 20 найсмачніших супів у світі за версією американського видання СNN. 

«Шматочки ніжного буряка плавають у блискучому червоному бульйоні для супу, який так люблять в Україні та по всій Східній Європі. Борщ, часто приправлений рясною порцією сметани, є чим завгодно, але не простим буряковим супом», – так описують українську національну страву американські журналісти СNN.

Читайте також: У Львові обрали короткий список «Премії Львова – міста літератури ЮНЕСКО»

І хоча борщ іноді відносять до російської кухні, але, – додають редактори, – це твердження викликає «гарячі суперечки». Наразі українські кухарі ведуть кампанію за включення українського борщу до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Додамо, що також у списку представлені 19 супів з різних куточків світу, серед них є і іспанський гаспачо, грузинський харчо, в'єтнамський фо, суп гамбо з Америки, харіро з Марокко тощо.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!