Український «Щедрик» виконали на старовинних інструментах посеред Кавказьких гір. Відео

16502 0
За традицією український «Щедрик» композитора Миколи Леонтовича сповіщає світові про наближення новорічних свят.
фото укрінформу

фото укрінформу

Українська музикантка Поліна Десятніченко спеціально приїхала з Канади в Азербайджан вивчати мистецтво мугаму. А щойно створений українсько-азербайджанський тандем із заслуженим артистом Азербайджану Тогрула Асадулаєва, заслуженою артисткою Чинари Гейдарової, Вафи Ширалієвої, Шафи Карімової та Азада Алімаммадова дав можливість українському «Щедрику» зазвучати по-новому за допомогою стародавніх азербайджанських музичних інструментів. Про це повідомляє Посольство України в Азербайджанській Республіці

За традицією український «Щедрик» композитора Миколи Леонтовича сповіщає світові про наближення новорічних свят. Він вже друге століття мандрує світом, несучи українську культуру в нові країни і міста.

Понад 100 років тому мелодія «Щедрика» вперше пролунала на гастролях українського хору в Північній Америці і незабаром отримала надзвичайну популярність як легендарна пісня «Carol of the bells».

Символічно, що рівно через століття український «Щедрик» повернувся в Старий Світ, щоб бути почутим з вершин величних і чарівних Кавказьких гір.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!