На правах реклами

Українці можуть безкоштовно навчатися у сфері IT. Що пропонують

5028 0
Навчання в Start IT.Cisco4Ukraine повністю безкоштовне.

Університет інформаційних технологій та менеджменту, а також міжнародний центр IT-освіти Cisco Networking Academy пропонують безкоштовні онлайн-курси з кібербезпеки та програмування для українців. На спеціалізованому рівні програма створена для людей, які розглядають можливість змінити свою кар’єру і пов’язати життя з ІТ-сферою. Невдовзі також з'явиться додаткове навчання з аналітики даних та комп’ютерної мережі. 

У місті Жешуві, що у Польщі, відбулося урочисте відкриття програми Start IT.Cisco4Ukraine. Це спеціальний проєкт, де українці зможуть отримати освіту у сфері ІТ. Курси викладають українською мовою та охоплюють два напрямки: кібербезпеку та програмування. Обидва поділені на базовий, середній та вищий рівні. Кожен етап навчання завершується онлайн-іспитом і отриманням цифрового бейджа. Упродовж наступних 2 років планують навчити 10 тисяч людей. 

«Програма розроблена для українців. Вона пропонує різні навчання з інформатики у двох напрямках. Перший стосується кібербезпеки, а другий – мови програмування Python. Це програма для новачків, які хочуть змінити свою професію. Ми віримо в те, що війна в Україні скоро закінчиться і українській економіці потрібні будуть підготовлені кадри. Українці зможуть навчатися незалежно від місця перебування. Ми хочемо у межах програми навчити 10 тисяч людей. Зараз учасниками програми стали понад 800 осіб, а вже сьогодні на сцені перші 10 українців урочисто отримали дипломи», – сказав директор ІТ-центру Університету інформаційних технологій та менеджменту у Жешуві Луціан Гайдер.

Як зазначив старший віцепрезидент та спеціаліст із глобальних інновацій Cisco Systems Гай Дідріх, через повномасштабну війну в Україні, яку розпочала росія, чимало біженців їдуть до Польщі і хочуть вже тут побудувати кар’єру. І саме ІТ-сфера – це шанс для росту та розвитку і можливість у майбутньому отримати високооплачувану роботу. 

Ректор ІТ-центру Університету інформаційних технологій та менеджменту Анджей Розмус відзначив, що найближчим часом планують розширити перелік курсів, які будуть доступними для українців. Вони відповідатимуть останнім освітнім тенденціям, які зараз є найбільш затребуваними на ринку працевлаштування.

Загалом вже близько 800 осіб пройшли навчання у межах програми. 1 лютого відбулася урочиста церемонія вручення дипломів випускникам базового курсу програми Start IT. Cisco4Ukraine. Дипломи і нову професію здебільшого отримали українці, які зовсім не були пов’язані зі сферою інформаційних технологій. 

«Я почала шукати для себе нові можливості, коли приїхала до Польщі. Хотіла, щоб моя діяльність не залежала від місця перебування. Курси ІТ мене зацікавили, знайшла їх через Інтернет, обрала кібербезпеку. Було цікаве навчання, нас вчили, як захистити свій комп'ютер, як користуватися мережею Інтернет, щоб це було безпечно, також види хакерських атак, на які сайти безпечно заходити тощо. Було зручно те, що курси відбуваються онлайн і їх можна переглянути в записі. А вже по закінченню я проходила тести на знання матеріалу», – поділилась враженнями від курсів львів’янка Мар’яна.

Зазначимо, що навчання в Start IT.Cisco4Ukraine повністю безкоштовне. Після закінчення курсу учасники отримають відповідний сертифікт та можливість продовжити навчання на поглибленому рівні. Безкоштовна навчальна програма Start IT. Cisco4Ukraine для українців доступна до кінця 2024 року. Зареєструватись можна за цим посиланням.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!