Українці можуть неозброєним оком спостерігати парад планет

15819 0
У нічному небі можна буде побачити Марс, Юпітер і Сатурн, а вранці – Венеру.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Українці 4 липня зможуть спостерігати унікальне природне явище – парад планет. Подія такого масштабу відбувається раз на 170 років.

Парад планет – явище, при якому деяка кількість планет Сонячної системи перебувають по один бік від сонця в невеликому секторі. При цьому вони перебувають близько одне до одного.

У цей період планети можуть споглядати й мешканці землі. Двічі на рік три планети стають у одну лінію, чотири планети – приблизно раз на рік, а п’ять – раз на 19 років.

Особливістю цьогорічного параду є те, що у один ряд стануть всі планети Сонячної системи. Востаннє таке було у 1982 році.

У нічному небі можна буде побачити Марс, Юпітер і Сатурн, а вранці – Венеру. Решта планет будуть недоступні людському оку. Парад планет триватиме впродовж тижня. Наступного разу такий парад очікують у 2161 та 2492 роках.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!