Українці надіслали 700 повідомлень про завищення цін. Найбільше скарг на Львівщині

3163 0
Переважна більшість повідомлень стосується завищення цін на оренду житла, продукти харчування, товари першої необхідності, а також на пальне.
джерело - unsplash-1818tywayne

джерело - unsplash-1818tywayne

Бюро економічної безпеки, СБУ, Нацполіція та органи місцевої влади отримали близько 700 повідомлень від українців про необґрунтоване завищення цін. Майже 400 з них опрацювали і найбільше скарг виявили у Львівській області – 177 повідомлень. Про це повідомляють у БЕБ України.

Із Києва та Київської області надходило 70 повідомлень про порушення, щодо Дніпропетровської області – 68, щодо Закарпатської – 54, а стосовно Вінницької – 45.

Читайте також: У Львові та області переселенців поселятимуть у студентські гуртожитки

Переважна більшість повідомлень стосується завищення цін на оренду житла, продукти харчування, товари першої необхідності, а також на пальне.

«В окремих випадках орендодавці, що завищили ціни, здійснюють безкоштовне поселення переселенців. Інші частково повертають кошти за проживання. Так, в одній із західних областей, проживаючим в готелі повернули 15 тис. грн, сплачені за проживання за 2 доби. Також підприємці перераховують кошти для підтримки ЗСУ, допомагають волонтерам», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У деяких львівських готелях підняли ціни на номери. Власників просять підтримати біженців

Щодо цін на пальне, з’ясувалося, що більшістю АЗС встановили мінімальну націнку з урахуванням граничних торгових націнок відповідно до рішення Міністерства економіки України.

Суб’єктів господарювання вкотре закликають у важкий для країни та громадян час не наживатися на проблемах та бідах інших, а навпаки жертвувати надприбутками на користь держави. В умовах військового часу допускати таке мародерство – неприпустимо. Про всі порушення просять громадян повідомляти на електронну адресу [email protected] або за допомогою телеграм-бота.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!