Українці отримають безкоштовний доступ до державного реєстру нерухомості

1732 1
Міністерство юстиції України ініціює безкоштовний доступ українських громадян до державного реєстру нерухомості. Про таку ініціативу повідомив міністр юстиції Павло Петренко.
фото: changecurrency

фото: changecurrency

«Пройшов рік, як почав працювати реєстр, і можу констатувати, що ми готові до того, щоб цей реєстр був максимально відкритим. І суспільство, і Міністерство юстиції готові, щоб цей реєстр був безкоштовним для використання», – заявив Павло Петренко в ході засідання комітету Верховної Ради щодо запобігання і протидії корупції.

Читайте також: Скільки коштуватиме онлайн-пошук даних у майновому реєстрі

За словами Павла Петренка, за рік за користування реєстром до держбюджету надійшло близько 3 мільйони гривень. «Із точки зору глобального формування бюджету, ця сума номінальна», – зазначив він. У той же час, міністр звернути увагу на те, що плата за користування реєстром (20 гривень) створює перешкоди журналістам, які ведуть «масові розслідування» та простим громадянам.

Читайте також: В Україні діятиме новий спосіб оцінки держмайна: три нововведення

Павло Петренко повідомив, що уряд готовий розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроект про зміни до законодавства, які дозволять громадянам України безкоштовний доступ до реєстру нерухомості. Однак, юридичні особи, як і раніше, будуть користуватися реєстром на платній основі.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України в ході засідання прийняв постанову, яка забезпечує відкриття всіх майнових реєстрів та можливість пошуку інформації не лише за об’єктом, а й за прізвищем, ім’ям та по-батькові власника.

Джерело: Finance.ua

 


Читайте також:
25 Березня, 2016 10:28
Andriy Державний реєстр речових прав на нерухоме майно в Україні - є безумовно кроком прогресивним, але занадто заплутаним для пересічних громадян, багато тезок видає, багато неточної інформації. Трохи розібратися з ним помогла стаття: [***]://[***].pravoconsult.com.ua/yak-shvidko-znajti-neruhomist-bud-kogo-v-reyestri-neruhomogo-majna А взагалі, ще сируватий ресурс!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!