Українці розробили новий безпілотник, який допоможе під час наступу

1134 0
Він може вирішувати всі основні задачі з розвідки та коригування вогню.
Фото: Ukrspecsystems

Фото: Ukrspecsystems

Українська аерокосмічна компанія Ukrspecsystems презентувала новий безпілотник «ШАРК». Серед його можливостей – вирішення задач з розвідки, спостереження та коригування вогню. 

Джерело: Ukrspecsystems

Розробники поєднали передові технології та найбагатший у світі досвід застосування БПЛА. Роботу над безпілотником розпочали після 24 лютого в умовах повномасштабного вторгнення росії. Менш ніж за пів року «ШАРК» вже літав.

Читайте також: Як розпізнати іранський дрон-камікадзе і що робити у разі його наближення

Безпілотник сконструювали для глибинної аеророзвідки на тимчасово окупованих територіях та коригування західного далекобійного озброєння. Зокрема, «ШАРК» має надійний зашифрований зв’язок та камеру з 30-кратним оптичним збільшенням і додатковим цифровим зумом. Безпілотник дозволяє заглибитися у тил ворога до 60 км та вести спостереження на відстані до 5 км від БПЛА до об’єкту, адже облаштований сучасною камерною системою та високонадійним модулем зв’язку.

«Подвійна гордість, що це повністю український безпілотник – від ідеї до виробництва»– зазначають в Ukrspecsystems.

Нагадаємо, у держконцерні «Укроборонпром» анонсували, що завершують розробку українського ударного безпілотника, дальність якого становитиме до 1000 км, а вага бойової частини – 75 кг.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!