Як львів'яни зможуть обміняти лампи розжарювання на енергозберігаючі. Роз'яснення

2684 0
Програма почне діяти з 16 січня в режимі бета-тестування.
Фото умовне

Фото умовне

10 січня уряд ухвалив постанову, щодо обміну п'яти ламп розжарювання та світодіодні. Програма почне діяти з 16 січня в режимі бета-тестування. Скористатись послугою зможе кожен повнолітній громадянин за допомогою застосунку «Дія».

Джерело: Мінцифра у Telegram

Як працюватиме програма?

  • Якщо ви попередньо замовляєте лампи через «Дію», то вони будуть у відділенні «Укрпошти», яке ви вказали під час замовлення. Забрати нові лампи можна протягом 5 робочих днів після підтвердження в застосунку. 
  • Якщо не маєте можливості замовити лампи онлайн, можна прийти до відділення «Укрпошти» з паспортом, ідентифікаційним кодом та лампами розжарювання. Однак без попередньої заяви ви не можете бути точно впевнені в наявності LED-ламп у відділенні. 

 

Заміна ламп вплине не лише на збалансування енергосистеми, а й на платіжки споживачів, навантаження на мережі та кошти державного бюджету. Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv керівник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко, термін експлуатації LED-ламп в 5 чи 6 разів більший від терміну ламп старого зразка. Економія цих лампочок сягає 60%, залежно від виробника. 

Читайте також: Скільки електроенергії можуть заощадити LED-лампи. Роз'яснення

Нагадаємо, що програму планують реалізовувати через «Укрпошту», де потрібно буде залишити заявку, прийти у відділення та обміняти 5 старих ламп на 5 нових. Чи вистачить Україні 50 мільйонів замінених ламп та які прилади споживають найбільше електроенергії, можна дізнатися в матеріалі за посиланням.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!