Українці зможуть одружуватися по відеозв'язку в «Дії». Уряд підтримав постанову

563 0
Одружувати наречених по відеозвʼязку буде працівник ДРАЦСу.
Умовне фото

Умовне фото

Українці зможуть одружуватися онлайн через застосунок «Дія». Шлюб укладатимуть по відеозвʼязку. Про це повідомив міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Як зазначив міністр, уряд підтримав постанову щодо можливості одруження в онлайн-режимі. Федоров пояснив, що українці зможуть одружуватися просто в застосунку «Дія».

«Це особливо актуально для військових та пар, які через війну перебувають на відстані», – зазначив він.

Одружувати наречених по відеозвʼязку буде працівник ДРАЦСу, а документи вони засвідчать «Дія.Підписом».

«Це буде прорив у сфері державних послуг, такого немає ніде у світі. Швидко, як у Лас-Вегасі, зручно і просто, як усе інше в Дії», – додав Федоров.

Нагадаємо, майже 20 тисяч молодят подали заявки на реєстрацію шлюбу через портал «Дія». Найбільше онлайн-заяв подали мешканці Києва, Львівської та Одеської областей. Про це йдеться на порталі державних послуг Дія.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!