Українці зможуть отримувати пенсії та соцвиплати у приватних банках

1591 0
Однак державні установи й надалі отримуватимуть власні надходження тільки у державних банках.
Фото: telegraf.com.ua

Фото: telegraf.com.ua

Українцям дозволять отримувати пенсії, соціальні виплати та зарплатню держслужбовців у приватних банківських установах. Про це в інтерв’ю Громадське заявила заступниця міністра фінансів України Оксана Маркарова. 

«Після серйозного «банкопаду» ми були занепокоєні, що багато коштів було втрачено державними підприємствами, відповідно, ми зробили як уряд досить жорсткі критерії відбору для обслуговування пенсій і зарплатних проектів. Буквально декілька тижнів тому ми ухвалили постанову, в якій ми знову розкрили цей сектор для ширшого кола банків», — розповіла Оксана Маркарова.

Читайте також: У 2019 році знову перерахують пенсії

Працювати з пенсійними і соціальними виплатами зможуть банки, які не мають заборгованості перед податковою службою та Фондом гарантування вкладів. Однак державні установи отримуватимуть власні надходження, як і раніше, тільки у державних банках.

Нагадаємо, торік у жовтні стартувала пенсійна реформа, згідно з якою майже 5 млн українців отримали підвищення пенсій більш ніж на 400 грн. Унаслідок реформи на Львівщині пенсія у середньому зросла на 500 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!