Політична реклама

Українців обмежили у знятті готівки з гривневих рахунків

900 0
Національний банк ввів ліміт на зняття готівки з депозитних і карткових гривневих рахунків у розмірі 150 тис. гривень на добу. Однак це обмеження не поширюється на зарплатні проекти. Про це йдеться в постанові Нацбанку № 328.
Фото: segodnya.ua

Фото: segodnya.ua

"Банки зобов'язані обмежити видачу готівкових коштів у національній валюті з поточних ( у тому числі карткових ) і депозитних рахунків клієнтів через каси і банкомати в межах до 150 тис. гривень на добу на одного клієнта", – йдеться в постанові, пише lb.ua.

Однак на зарплатні, пенсійні, стипендіальні та інші соціальні рахунки цей ліміт не поширюється.

Нововведення Нацбанку набуло чинності з 1 червня і буде діяти щонайменше до 1 вересня.

Нагадаємо, що максимальна сума готівкових розрахунків в Україні теж обмежена сумою у 150 тис. гривень. Загалом населення зберігає в банках понад 220 млрд грн в національній валюті, а також близько 215 млрд  – в іноземній.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!