Українців перевірятимуть на наявність антитіл до коронавірусу

7278 0
Дослідження проводитимуть медики та соціологи.
Фото: Главком

Фото: Главком

Щоб зрозуміти, скільки людей зіткнулися з коронавірусом, в Україні планують провести дослідження для визначення антитіл до Сovid-19. Про це сьогодні заявив генеральний директор Центру громадського здоров'я Роман Родина.

Читайте також: За добу Covid-19 підтвердили у понад тисячі мешканців Львівщини

За його словами, частина населення могла перехворіти на коронавірус безсимптомно і не звертатися за медичною допомогою.

«Це робиться, щоб епідеміологи знали, скільки точно людей зіткнулися з вірусом. Наявність антитіл класу G у людини свідчить, що вона тим чи іншим чином зіткнулася з інфекцією Covid-19. Можливо, людина перехворіла безсимптомно, не зверталась до лікаря і цей випадок захворювання пройшов повз систему епіднагляду», – каже Роман Родина.

Та щоб реально розуміти, який відсоток населення стикнувся з коронавірусом, і оцінити реальну картину захворюваності потрібно провести дослідження. Його проводитимуть медики та соціологи.

Читайте також: У Львові утворюються довгі черги на ПЛР-тест. У чому причина

За словами Романа Родини, орієнтовна вибірка респондентів здійснюватиметься за списками виборців.

«Обирається домогосподарство, туди виїжджає мобільна бригада, яка складається з соціологів і медичних працівників. Це не обов’язково для людини, тільки якщо вона бажає брати участь в такому опитуванні. Якщо згодна, то відповідає на певне опитування соціологів, дає інформаційну згоду, здає кров», – пояснив він.

Передбачена кількість респондентів складатиме приблизно 9 тисяч людей.

Нагадаємо, станом на сьогодні в Україні виявили 15 053 випадки коронавірусної інфекції. Найбільше хворих за добу у Житомирській (1 398) області, у Києві (1 092), Львівській (1092), Одеській (997) та Хмельницькій (800) областях.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!