Українців почнуть вакцинувати від Covid-19 у лютому

1669 0
Паралельно із безкоштовною вакцинацією триватиме вакцинування на комерційних засадах.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

До кінця січня Україна очікує першу поставку вакцин від COVAX обсягом 100-200 тисяч доз, щоб почати вакцинацію першої черги. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Він запевнив, що вакцин вистачить усім охочим протягом цього року. За його словами, наразі є попередня домовленість про вже більш ніж 30 мільйонів доз, є вже як підписані контракти, так і ті, що очікують підписання.

«Усі черги вакцинування в Україні будуть дотримані відповідно до Національного плану, вся інфраструктура буде підготовлена. Є розроблений план про утворення 500 мобільних бригад і понад 4 тисяч відповідних пунктів вакцинування. Вся інфраструктура цього року буде забезпечена для всіх охочих і тих, хто має вакцинуватися в першу чергу», – сказав Денис Шмигаль.

Також він сказав, що паралельно з безкоштовною вакцинацією триватиме вакцинування на комерційній основі сертифікованою та ліцензованою вакциною.

Читайте також: Потрібні нові холодильники. Як Львів готується отримати вакцину проти коронавірусу

Нагадаємо, що вакцинація в Україні відбуватиметься у кілька етапів. Національний план передбачає 5 етапів безкоштовного вакцинування, зокрема для лікарів, військовослужбовців та усіх груп ризику. 

На першому етапі вакцинують людей із критичним ризиком інфікування, медичних працівників, які надають допомогу хворим на коронавірусну хворобу в умовах стаціонару, та військових, які беруть участь в ООС. На другому – людей з надзвичайно високим ризиком інфікування та тих, хто надає медичні послуги. На третьому – тих, які виконують функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави, на четвертому – українців з підвищеним ризиком інфікування і на п'ятому – інших категорій населення, які не входять до пріоритетних груп. Йдеться про людей віком до 59 років без супутніх захворювань. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!