Українців попереджають про можливі відключення світла

1073 0
8 травня російська армія обстріляла об’єкти генерації та передавання електроенергії у Львівській області.
Умовне фото

Умовне фото

У середу, 8 травня, росія атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури у шести областях. Тому сьогодні у вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства енергетики, а також заявив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

8 травня російська армія обстріляла об’єкти генерації та передавання електроенергії у Львівській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях. Також є пошкодження газової інфраструктури на заході України.

Враховуючи значні пошкодження енергосистеми, українців просять зменшити використання енергоємних приладів у пікові години – особливо ввечері – від 19:00 до 22:00.

«Промисловість – переглянути виробничі процеси для зменшення навантаження на енергосистему, а також максимально залучити імпорт для гарантованого уникнення відключення та посилення стійкості енергосистеми», – наголосили у пресслужбі. 

Своєю чергою, Сергій Коваленко зауважив, що сьогодні зранку вже залучається електроенергія в вигляді екстреної допомоги з сусідніх держав.

«Ввечері можливі обмеження у постачанні електроенергії. Тому в пікові години, будь ласка, обмежте споживання», – наголосив він.

Читайте також: Після влучання російської ракети в об'єкт енергетики на Львівщині загасили пожежу

В «Укренерго» заявили, що ввечері – від 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні через дефіцит електроенергії в енергосистемі, який виник внаслідок російський обстрілів.

«Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго. Особливо важка ситуація очікується сьогодні – від 18:00 до 23:00», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 8 травня, окупанти влучили крилатими ракетами в обʼєкт генерації енергії у Червоноградському районі. Також через влучання poсійcькoї paкети постраждав обʼєкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!