Українців закликали перезимувати за кордоном. У ДТЕК спростували

1504 0
З кожною російською атакою енергосистема стає менш надійною.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Керівник найбільшої приватної енергетичної компанії України каже, що людям варто подумати про виїзд з країни, щоб зменшити навантаження на енергомережі.

Джерело: генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко у інтерв’ю ВВС

«Якщо є можливість знайти альтернативне місце проживання ще на три-чотири місяці, це дуже допоможе системі», – сказав він. 

Як він зазначив, російські атаки пошкодили майже половину енергетичної інфраструктури України. Мільйони людей залишаються без світла напередодні зими.

Максим Тімченко, чия компанія постачає понад чверть електроенергії в Україні, каже, що з кожною російською атакою система стає менш надійною, а зниження споживання є ключовим для її функціонування.

Читайте також: Якщо вам вимкнули світло, а Петру ні, то жаба давить двічі, – Садовий

«Якщо споживати менше, то лікарні, де є поранені бійці, матимуть гарантоване електропостачання. Тому економія або виїзд - це допомога іншим людям», – додав він. 

Наразі відключення світла обмежувалися кількома годинами, але подальші російські атаки можуть призвести до більш тривалих знеструмлень. Крім того, ускладнюється відновлення пошкодженої інфраструктури.

Оновлено. Як пишуть у ДТЕК, в інтерв’ю британському ВВС Максим Тімченко чітко зазначив:

«У нас немає надзвичайної ситуації, за якої потрібно виїжджати».

Крім цього він сказав, що ДТЕК разом с Міненерго та іншими енергетичними компаніями роблять все можливе задля того, щоб енергосистема працювала стабільно.

Нагадаємо, про те, як львів’яни переживуть цю зиму, як до неї готуватись і чи варто кудись виїжджати, чому в одних вимикають електроенергію постійно, а інші мають світло,  Tvoemisto.tv розпитало у міського голови Львова Андрія Садового.

Софія Шавранська

_______________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!