Українців запрошують до конкурсу фільмів про мир. Деталі

2102 0
В листопаді 2015 року стартує Всеукраїнський конкурс короткометражних фільмів «Україна: шлях до миру». Загальний призовий фонд конкурсу становитиме 270 тисяч гривень.
Фото: kino-teatr.ua

Фото: kino-teatr.ua

Його ініціатором став меценат Ігор Янковський. Тематика короткометражок, які прийматимуться для участі в конкурсі, присвячена загальнолюдським цінностям, погляду в мирне майбутнє України і новим шляхам розвитку країни. Взяти участь у конкурсі зможуть українці віком від 16 до 30 років, які мають досвід у зйомці короткометражного кіно.

За словами Ігоря Янковського, він ініціював конкурс, щоб стимулювати молодих українських режисерів висловити свою громадянську позицію і проявити творчий потенціал. Партнерами конкурсу стануть молоді кінорежисери, серед яких переможець Національного конкурсу кінофестивалю «Молодість» Никон Романченко і учасники організації «Сучасне Українське Кіно».

Щодо вимог до конкурсних робіт – приймаються короткометражні фільми в ігровому, документальному та анімаційному жанрах, зняті в період з 2014 року. Хронометраж фільмів не повинен перевищувати 30 хвилин. Робота повинна розповідати про мирне життя українців, їхні великі та маленькі досягнення, історії, що надихають на успіх та особисті перемоги.

«Ми оцінюватимемо фільми за якість роботи. Але при цьому зовсім не важливо, знятий фільм на мобільний телефон, фотоапарат чи на професійну камеру. До участі ми радо запрошуємо будь-кого, хто хоч певним чином знайомий з тим, що таке зйомка кіно і відео в цілому. Єдина вимога – зняти або надати вже відзняте, починаючи з першого грудня минулого року, об'єднуюче українців кіно, яке тим чи іншим чином показує шлях до розбудови успішної країни", – сказав голова оргкомітету конкурсу, переможець Національного конкурсу кінофестивалю «Молодість» Нікон Романченко

За його словами, призовий фонд не може не зацікавити молодь долучитися до участі в конкурсі. Зокрема, за перше місце переможець отримує 100 тисяч гривень, за друге 70 тисяч гривень, третє та четверте місце організатори оцінили по 50 тисяч гривен.

Незабаром у Facebook з'явиться сторінка з анкетою для бажаючих взяти участь у конкурсі.

Конкурс короткометражних фільмів триватиме до квітня 2016 року. Найкращі роботи будуть показані в кінотеатрах України і за кордоном.

За даними: Cultprostir, gazeta.ua

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!