Українців хочуть карати за поширення в соцмережах даних про АТО

3485 0
До Верховної Ради внесений законопроект, у якому пропонується встановити відповідальність громадян, які викладають в соціальні мережі важливу інформацію про місцезнаходження військових та техніки чи інших даних з АТО.
фото: photofact.in.ua, 2plus2.ua

фото: photofact.in.ua, 2plus2.ua

Розробка закону була викликана непоодинокими випадками розповсюдження в засобах масової інформації та соціальних медіа відомостей про розташування, розгортання та переміщення підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань, стан їх бойової та мобілізаційної готовності, технічний стан озброєння та військової техніки, рівень оснащення, забезпечення та морально-психологічний стан військовослужбовців, стан оперативного обладнання територій, стан виконання робіт підприємствами оборонно-промислового комплексу та іншої інформації, яка ставить під загрозу проведення антитерористичної операції.

Законопроект пропонує внести зміни в закон про боротьбу з тероризмом, адже в Україні багато людей користується соціальними мережами і свідомо або несвідомо наражають на небезпеку наші військові формування, коли інформують суспільство щодо місцезнаходження військових частин, військової техніки, тощо. Враховуючи, що ця інформація за змістом є таємною і не може бути оприлюднена, вона через соціальні мережі набуває широкого розголосу. У законі про боротьбу з тероризмом запропоновано встановити відповідальність громадян, які необачно або свідомо викладають в соціальні мережі важливу інформацію, яка містить державну таємницю і наражає на небезпеку українських військових.

Законом також передбачається введення відповідальності службових осіб та громадян України, за будь-які заклики до тероризму чи будь-яких терористичних дій, планується посилення відповідальності за такі дії, і окремо виписано відповідальність посадових осіб за публічні заклики до тероризму.

Джерело: Watcher


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!