Українців знову призиватимуть до армії з 18 років

2594 1
Із 2015 року на строкову службу в армію забирали чоловіків віком з 20 до 27 років.
Фото: DT.ua

Фото: DT.ua

На строкову військову службу тепер знову призиватимуть чоловіків із 18 років. Відповідний указ президент Володимир Зеленський підписав сьогодні, 16 січня.

Тож на строкову військову службу призиватимуть чоловіків від 18 до 27 років, які придатні до служби в армії за станом здоров'я і не мають права на звільнення або відтермінування. У 2020 році призов буде у квітні-червні та у жовтні-грудні.

Кабмін має визначити чисельність українців, які підлягають призову, а ОДА мають підготувати призовні заходи.

Читайте також: В Україні збільшили терміни осіннього призову в армію

Додамо, що з 2015 року на строкову службу в армію забирали чоловіків віком з 20 до 27 років. У листопаді міністр оборони Андрій Загороднюк заявив про бажання скасувати військовий призов. Про перехід на контрактну армію заявляла і команда чинного президента перед виборами.


Читайте також:
17 Січня, 2020 09:56
666 ... ще у 1992 році , восени ,мій товариш - військовий з трьома зірками(не зірочками) га погонах , відверто висловився про отой "контингент" новобранців -- " .. якшо , не дай Боже , на Україну зайде ворог , то оця "армія" через три години уся буде сидіти в мами під спідницею .. " ... "робота" по розкладанню Армії почалася ще при "горбатому" , і от наразі "маємо те що маємо" (вислів мерзоти-подєльника міченої мерзоти)...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!