Українцям дозволили обміняти паспорт на ID-картку

10509 1
Раніше ID-картку можна було отримати лише при отриманні нового документа чи при заміні у 25 та 45 років.
фото: ukurier.gov.ua

фото: ukurier.gov.ua

Громадяни України зможуть безкоштовно обміняти паспорт-книжечку на ID-картку. Відповідні зміни до  постанови Кабінету міністрів України внесли 3 жовтня, йдеться на сайті Державної міграційної служби України.

Читайте також: Як львів’янам отримати ID-паспорт. Інструкція

Також, якщо українець не встигне впродовж місяця подати документи на вклеювання нового фото у паспорт-книжечку у 25 та 45 років, то йому обов’язково необхідно обміняти паспорт на картку. Заміна та відновлення документа коштує 279 грн. Нові правила почнуть діяти з 1 листопада цього року.

Додамо, що раніше паспорт нового формату могли отримати лише ті, хто отримував свій перший документ громадянина України у 14 років, ті, хто загубив чи зіпсував паспорт, або ж при зміні основної інформації у документі.

Читайте також: Усе, що треба знати про ID-картку. Міграційна служба відповіла на найпопулярніші запитання львів’ян

Нагадаємо, 21 березня 2018 року в Україні заборонили оформляти нові паспорти у вигляді книжечки. Втім нещодавно Верховний Суд України дозволив мешканці Житомирської області отримати паспорт старого зразка, оскільки «впровадження новітніх технологій не повинно бути безальтернативним і примусовим».



Читайте також:
4 Жовтня, 2018 11:23
Мирослав Перший паспорт громадянина України видається безкоштовно, за заміну та відновлення документа необхідно сплатити адміністративний збір, розмір якого складає 279 грн.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!