Українцям у Польщі зменшать допомогу. Про що йдеться

1580 0
Переселенці, які проживають у центрах тимчасового розміщення понад 120 днів, з 1 січня сплачуватимуть 50% від вартості проживання.
Photo: PAP/Wojtek Jargiło

Photo: PAP/Wojtek Jargiło

Переселенцям з України, які перебувають у Польщі тривалий час, обмежуватимуть фінансову допомогу поступово. Так, люди, які проживають у центрах тимчасового розміщення понад 120 днів, з 1 січня наступного року сплачуватимуть 50% від вартості проживання.

Джерело: «Громадське» з посиланням на уповноваженого уряду Польщі з питань біженців з України Павла Шефернакера

«Польща відкрита для переселенців, хоче їх підтримувати... Але є ті, хто певним чином обманюють цю систему. Ми посилимо систему, щоб не було жодних патологій щодо виплат коштів»,  наголосив посадовець.

Читайте також: Українці у Польщі можуть отримати електронну посвідку, що дозволить перетин кордонів ЄС

За його словами, приблизно 80 тисяч українців нині мешкають у польських центрах тимчасового розміщення. Українці, які нині тікатимуть від війни до Польщі, також матимуть 120 днів для безплатного перебування у центрах розміщення. Однак потім будуть за це сплачувати.

Як уточнив Шефернакер, польський уряд хоче, аби протягом наступного року українські переселенці у Польщі сплачували повну вартість за проживання.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, нині в Польщі зареєстровано понад 1,4 мільйона українських біженців.

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!