Українцям видаватимуть паспорт після 14 років

2116 0
В Україні хочуть запровадити обов'язкове оформлення паспорта громадянина України після досягнення 14 років. Відповідний законопроект №3224 ухвалила Верховна Рада України.

Як повідомляє Форбс, за цей законопроект проголосували 238 депутатів за 226 мінімально необхідних.

Відповідно до даного законопроекту передбачається розширення переліку заявників з метою забезпечення рівних прав громадян, іноземців та осіб без громадянства, які мають право на постійне чи тимчасове проживання в Україні.

Відтепер українцям обов'язково видаватимуть паспорт після досягнення 14 років. Раніше, громадяни нашої держави могли його отримати з 16 років.

Нині дитині, котра вже досягнула потрібного віку одразу видають ID-картку.

Також згідно із законопроектом, планують ввести і картку трудового мігранта, що підтверджує особу іноземця або особу без громадянства, яка хоче займатися підприємницькою діяльністю в Україні. 

Цей законопроект входить до пакету законопроектів, необхідних для лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

Читайте також: Хто першим в Україні отримає ID-паспорт та за скільки часу. Інфографіка

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!