Укроборонпром пропонує приватникам виготовляти апарати ШВЛ за своїми кресленнями. Фото

4150 0
На підприємствах самого концерну виготовляти медтехніку більше немає змоги.
Фото: Укроборонпром

Фото: Укроборонпром

Державний концерн «Укроборонпром» відновив частково знищену конструкторську документацію апаратів штучної вентиляції легень БРІЗ-Т і готовий передати копії приватним виробникам, що зможуть швидко налагодити виробництво приладів. Про це повідомляє пресслужба концерну.

Читайте також: У Гарнізонному храмі збирають гроші на апарати ШВЛ для львівських лікарень. Як долучитись

Виробництво ШВЛ БРІЗ-Т на заводі концерну «Буревісник», кажуть в Укроборонпромі, зупинили 12 років тому. Протягом 10 років, додають, жодного державного замовлення на невійськову медичну продукцію не було. Перемовини про це велись під час епідемії «свинячого грипу» і завод навіть взяв кредит для виробництва, але обіцяного Кабміном замовлення на 1000 апаратів так і не отримав.

Тож завод згодом повністю зупинився, зараз він перебуває у стані банкрутства з неробочими цехами. Також закінчився термін дії сертифікатів на продукцію та виробництво. У штаті заводу – 59 людей, хоча майже не залишилось спеціалістів, які працювали над апаратами ШВЛ. Тож відновити тут виробництво у короткі терміни неможливо.

Читайте також: Кому може загрожувати пневмонія від коронавірусу. Пояснення лікаря

Після консультацій інженерів, технологів і конструкторів вирішено відкрити документацію для приватних виробників медичних приладів, які зацікавлені у виготовленні апаратів штучного дихання БРІЗ-Т за нормальною вартістю та зможуть провести випробування і пройти сертифікацію.

Фото: Укроборонпром

У ДК Укроборонпром повідомляють також, що його підприємства під час карантину в Україні розпочали виробництво засобів індивідуального захисту та іншої продукції, що може допомогти державі та громадянам у боротьбі з епідеміологічними викликами. 

Хмельницьке підприємство «Новатор» шиє марлеві маски та готується випускати перші вітчизняні респіратори, також тут виготовляють апарати ультрафіолетового опромінювання, що можуть безпечно для людини обеззаражувати повітря та поверхні у великих приміщеннях та у місцях скупчення людей. 

Миколаївський завод «Зоря-Машпроект» відновив лінію з виготовлення медичного кисню і вже направив до міських лікарень Миколаєва першу партію балонів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!